Wiering Software


Inleiding
Handleiding
Download
Topscores
Vragen
Registreren
Links


English
Nederlands
Terug naar
Wiering Software

CHARLIE II

Handleiding

Deze pagina beschrijft in het kort hoe het spel Charlie II gespeeld wordt, hoe de besturing werkt en waar de verschillende voorwerpen voor zijn.


Charlie II - Level 1

Hoe het spel gespeeld wordt

 • De shareware versie van CHARLIE II bevat zes speelbare gebieden, waarvan twee verborgen zijn (aangegeven met een vraagteken). In elk gebied moet je proberen voldoende munten en diamanten te verzamelen en dan de uitgang te vinden. In sommige gebieden is er een geheime uitgang te vinden die leidt tot een verborgen gebied.

  Bij OPTIES in het hoofdmenu, kun je het niveau instellen: BEGINNER, STANDAARD of GEVORDERDE. Om naar het volgende gebied te mogen, moet je een bepaald percentage van de munten en diamanten hebben gevonden, afhankelijk van het niveau:

   Niveau Vereiste percentage munten en diamanten
   BEGINNER
   45%
   STANDAARD
   60%
   GEVORDERDE
   75%

  Omdat het aantal munten en diamanten per gebied verschilt, kun je het beste gewoon blijven zoeken tot de mededeling "Zoek de uitgang!" verschijnt. Verlaat je een gebied zonder het vereiste percentage munten en diamanten, dan moet je het opnieuw proberen.

  De hartjes linksboven geven aan hoe vaak Charlie nog geraakt mag worden. Het aantal hartjes dat je aan het begin hebt hangt af van het gekozen niveau. Ergens in de meeste gebieden is er een super hart te vinden.

  Net als in de originele spel Charlie II, kan Charlie de meeste van zijn vijanden verslaan door erop te springen, maar voor sommige heb je het schild nodig. Diverse voorwerpen zijn te vinden in de gele kratten.

  In ieder gebied zijn letters te vinden waarmee de naam "CHARLIE" gespeld kan worden. Vind je ze allemaal, dan krijg je een extra leven.

  Ook vind je steeds ergens een check point. Raak je die aan, dan mag je daar beginnen als Charlie een leven verliest. Maar als je het hele spel afsluit, moet je een volgende keer weer aan het begin van het gebied beginnen.

  Wanneer je met het spel begint, dan moet je kiezen uit bestand 1, 2 of 3. Je voortgang wordt automatisch bewaard in dit bestand. Gewoonlijk kun je niet een gebied opnieuw spelen die je eerder hebt uitgespeeld, maar nadat je (in de volledige versie) alle gebieden hebt uitgespeeld, dan kun je kiezen wat je wilt spelen. Zo kun je doorgaan tot je overal 100% hebt behaald en dan mag je de totale score (van alle gebieden samen) toevoegen aan de topscores!


Charlie II - Statusregel

De statusregel

  De statusregel (onderaan op het scherm) geeft het volgende aan (van links naar rechts):

  • Aantal levens
  • Aantal munten
  • Aantal diamanten
  • Score

  Het aantal hartjes dat Charlie nog heeft is linksboven te zien.

Besturing

 • In alle menu's kun je met de pijltjestoetsen een keuze maken en deze bevestigen met Enter. Met Esc kun je steeds terug.
 • Tijdens het spel kun je gebruik maken van de volgende toetsen:
 • Toetsen Actie
  Pijl links / Pijl rechts
  Lopen
  Spatie

  Springen
  Ctrl
  Versnellen
  Pijl omlaag
  Duiken

  Duiken kan niet overal, alleen op sommige plaatsen. Charlie komt dan ergens anders weer naar boven. Zo kun je verborgen gebieden ontdekken!


  Een verborgen gebied

 • Heb je een joystick, ga dan naar Opties, Besturing om deze in te stellen. Tijdens het spel kun je dan knop A gebruiken om te springen en B om te versnellen.
 • Tijdens het spel zijn ook de volgende toetsen beschikbaar:
 • Toets Functie
  Pause Pauze
  Esc Spel afbreken

Voorwerpen

 • In de verschillende gebieden zijn voorwerpen te vinden. Sommige liggen voor het oprapen en andere zijn verborgen in gele kratten. Charlie kan kratten openen door erop te springen. Hieronder vind je een overzicht van de voorwerpen die je kunt vinden.
 • Voorwerp Omschrijving
   
  Verzamel zoveel mogelijk diamanten en munten voor je een gebied verlaat.
  Pak dit hartje om Charlie's gezondheid aan te vullen.
  Dit ei geeft Charlie een extra leven.
  Met dit schild is Charlie voor korte tijd onoverwinnelijk.
  Verzamel alle letters om de naam CHARLIE te spellen voor een extra leven.
  Dit superhart vergroot het maximale aantal hartjes dat Charlie tegelijk kan bewaren.Inleiding - Handleiding - Download - Topscores - Vragen - Registreren - Links
Licentie - Copyright, Privacy, Disclaimer